Gandrīz visi cep olas nepareizi; 3 lielākās kļūdas un 3 triki, kā pagatavot perfektu olu

Ceptu olu pagatavošana šķiet vienkāršs uzdevums, taču ne visi spēj sasniegt perfektu rezultātu – lai baltums nebūtu pārāk sauss, bet dzeltenums saglabātos šķidrs.

Šajā rakstā mēs izskatīsim biežākās kļūdas, kas rodas cepšanas laikā, un dalīsimies vērtīgos padomos, kas palīdzēs tev pagatavot ceptas olas tikpat izcilas kā profesionāliem šefpavāriem restorānos.

Lasi arī: Kaimiņiene bēra tualetes podā kafijas biezumus – uzzināju iemeslu un sāku darīt tāpat

Perfektas pannas sagatavošana

Pareizas pannas izvēle ir pirmais solis uz panākumiem. Izmantojot neatbilstošu pannu, ola var izplūst, izžūt vai apdegt.

Izmērs un forma: izvēlies maza diametra pannu, kurā var ievietot 1-3 olas. Tādā veidā ola neizplūdīs un dzeltenums būs mīksts un augsts.

Sānu malas: noapaļotas un mīkstas malas palīdz akurāti pārvietot gatavo olu uz šķīvja.

Apdare: ideālai pannai jābūt bez plaisām un skrāpējumiem, lai olas nepieliptu. Panna ar nepiedegošu pārklājumu ir lieliska izvēle.

Materiāls: Vislabāk piemērota panna, kas nav ne pārāk plāna, ne pārāk bieza. Čuguna pannas var pārāk labi uzturēt siltumu, bet tas ne vienmēr ir labi, gatavojot maltīti.

Pareizas temperatūras uzturēšana

Pannas temperatūra un darbību secība ir panākumu atslēga.

Pannas uzsildīšana: panna ir jāuzsilda, bet nedrīkst to pārkarsēt. Izkausējam sviestu, līdz tas sāk nedaudz putot ap malām.

Temperatūras kontrole: ja panna kļūst pārāk karsta, noņemam to no uguns un ļaujam nedaudz atdzist. Optimāla temperatūra ir svarīga vienmērīgai cepšanai.

Gatavošanas laiks: Cepam olas uz vidēji zemas uguns 2-4 minūtes atkarībā no vēlamās gatavības pakāpes. Baltumam vajadzētu kļūt blīvam, bet tas nedrīkst zaudēt mitrumu.

Cīņa ar burbuļiem un pareiza cepšanas tehnika

Kāpēc olas burbuļo un piedeg? Viss atkarīgs no pareizas cepšanas tehnikas.

Olu iesišana: Iesitam olu vidēji sakarsētā pannā. Pārkarsēta eļļa izraisa burbuļu veidošanos.

 

Tas vēl nav viss… Labākais padoms vēl tikai sekos! 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment